Събития

Ротари – Монтана събра 35 000 лева в помощ на семейства с репродуктивни проблеми

  30.04.2024 13:40             
Ротари – Монтана събра 35 000 лева в помощ на семейства с репродуктивни проблеми

35 000 лева събра Ротари – Монтана, за да помогне на семейства с репродуктивни проблеми. Това стана по време на пролетния благотворителен бал на ротарианците. Средствата са от дарения и търг, каза президентът на организацията Румен Ценов.

На търга са разиграни картини и скулптури на известни наши творци. Най-скъпо продадената картина е на големия Вълчан Петров. Неин собственик вече е д-р Светослав Нейков. Ротарианецът я получи след наддаване, което спечели с предложените 5200 лева.

Дарения за включването на семейства от Монтана в инвитро процедури направиха професор Огнян Герджиков, доц. д-р Борислав Великов и големият мамолог и онкохирург професор д-р Иван Гаврилов. Тримата участваха в благотворителния бал на ротарианците в Монтана.

„Тази сума е най-голямата, събирана от нас на благотворително събитие. Смятам, че е и най-голямата, събрана по време на пролетните балове на клубовете в цялата страна.“, каза кметът на Монтана Златко Живков, който, освен че е ротарианец, е и носител на три златни значки за лични дарения по време на световната кампания на Ротари за борба с мелиолита.

Членовете на Ротари – Монтана са 21. В бала са участвали 101 души, поканени от тях.



Спипаха мъж със странна шофьорска книжка от Дубай
Община Мездра призовава жителите на общината да използват контейнерите за разделно събиране СНИМКИ
44-годишен мъж от Враца открадна портмоне с голяма сума пари
Незагасена цигара подпали къща в Козлодуй
Кой заема президентския пост в Иран след смъртта на Раиси?
Делфинариум Варна с безплатни представления за децата за 1 юни