Събития

Теглят жребий за местата за агитационни материали

  30.04.2024 12:09             
Теглят жребий за местата за агитационни материали

На заседанието на общински съвет Враца се обсъди идея на общинското ръководство да се теглят чрез жребий местата за поставяне на агитационни материали за престоящата политическа кампания. Това стана ясно след внесена докладна от Иво Иванов и Лилян Петков /"Възраждане"/, които предложиха да има разграфяване на металните конструкции, като всяка партия да има идентично място, а администрацията да следи за спазването на правилата, за да се избегне „плакатната война“.   
Владимир Христов - юрист, председател на ОбС коментира темата така: "Съгласно текстове от Изборния кодекс е възложено на кмета да решава тези въпроси. Проектът в момента е незаконосъобразен, губим обществено време в ненужни дебати. Изначало е ясно, че не можем да вземем такова решение". 
По време на дискусиите Калин Каменов – кмет на община Враца каза „Коментирахме с колеги и смятаме да предложим тази година да опитаме следното. Ще поканим представители на партиите и чрез жребий ще определим разпределението на таблата. Призовавам Ви ползвайте дигиталното табло в центъра на града – екологично и модерно е“ 
Това което предложи Каменов е разумно и мисля, че такъв жребий ще бъде удобен за всички", каза и Красимир Богданов по време на дискусията. 
В крайна сметка предложението на двамата съветници от "Възраждане" не се прие. Очаква се в скоро време общината да покани представителите на партиите за жребия. 



Летище "Нумея" в Нова Каледония е затворено за търговски полети до четвъртък
Мартин Харизанов: Ще работя за това всяка община от областта да има подкрепа от държавата
Ето какво време ни очаква днес
Жена откри как да разпознава по-свежите плодове и зеленчуци: тайната е в скрит етикет
Summer Vibes Festival отбелязва Деня на детето и Деня на Ботев във Видин
Кой има имен ден днес, 21 май