Събития

Средно училище “Никола Войводов” отбеляза патронния си празник СНИМКИ

  30.04.2024 11:39             
Средно училище “Никола Войводов” отбеляза патронния си празник СНИМКИ

С издигане на националния флаг и с изнасяне на училищното знаме започна патронният празник на средно училище „Никола Войводов“. Мажоретният състав тържествено откри началото на празника, който уважиха областният управител – Надя Донкинска, началникът на РУО – Лорета Колева, зам. кметът на община Враца – Петя Долапчиева, кметският наместник на ж.к. "Дъбника" – Сашко Вълков, кметският наместник на ж.к. "Сениче" – Емилия Ангелова, Галя Христова – библиотека в ж.к. "Дъбника", председателят на обществения съвет – адв. Коцанкова,  директори на детски градини и учебни заведения. 
В официалната част на програмата учениците припомниха накратко факти от биографията на патрона на училището, представиха музикално- сценична композиция по баладата на Христо Ботев "Хаджи Димитър".
Приветствия по случай празника на училището към присъстващите ученици, родители, учители и гости отправиха г-жа Лорета Колева и г-жа Петя Долапчиева.
В своето приветствено слово, директорът на училището – Снежанка Каменова, отбеляза многобройните успехи на учениците, професионализма на учителите в СУ „Никола Войводов”, както и дейностите, свързани с подобряване на материалната база на училището през тази учебна година.
Поздравителни адреси бяха получени от училища, детски градини, институции, партньори на училището, народни представители. По време на празничната програма бяха отличени най-изявените възпитаници на училището с грамоти и предметни награди. Въпреки пролетния дъжд, празникът продължи с песни, танци, хумористични стихотворения, изпълнение на акордеон и гимнастическо съчетание. В двора на училището беше подреден великденски благотворителен базар, средствата от който ще бъдат използвани за закупуване на книги за читателските кътове и за подпомагане на нуждаеща се от подкрепа ученичка от първи клас в училището.



Враца приема след дълго отсъствие Национален Фолклорен Ансамбъл „Филип Кутев“
Земетресение с магнитуд 5,1 е регистрирано край бреговете на Тонга
Мартин Харизанов даде старт на изграждането на мини парк в “Звено майка и бебе”
Всички села в община Монтана вече имат черкви
Задържан в Русия американски войник се призна за виновен за кражба
Лукс на трапезата: Топ пет на най-скъпите храни в света