Избори

БСП праща Велизар Енчев да води листата в Монтана

  29.04.2024 10:48             
БСП праща Велизар Енчев да води листата в Монтана

Емблематичният журналист и дипломат ще води листата на БСП в Монтана за предстоящите парламентарни избори на 9 юни. Съобщението е от „Позитано“.

Енчев е  университетски преподавател  и бивш офицер от външното разузнаване.

Служи в Първо главно управление на Държавна сигурност от 1985 до 1989 г. и в Националната разузнавателна служба от 1990 до 1996 г. След политическите промени от 1989 г. участва в политическия живот на страната. През есента на 2014 г. влиза в парламента от партия НФСБ, която с ВМРО е в коалиция „Патриотичен фронт" (ПФ). Напуска парламентарната група два месеца след избирането му и от 1 декември същата година става независим депутат, обвинявайки ръководството на ПФ, че е изневерило на партийната програма и обещанията пред избирателите, давайки подкрепата си за кабинета на Бойко Борисов и антисоциалната му политика.

Велизар Енчев е посланик на България в Република Хърватия от 1997  до 2002 година. 

След 2003 г. е университетски преподавател по балкански проблеми. От 2013 г. във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Климент Охридски“ той води курс под заглавие „Договорната база на спорните и малцинствените въпроси на Балканите“.

Енчев открито подкрепя декриминализирането на медицинската марихуана, позовавайки се на факта, че в 18 държави от ЕС (вкл. Румъния и Хърватия, както и Република Македония, която не е в ЕС) тя е легализирана за терминално болни, както и за болни от множествена склероза, диабет, СПИН и за онкоболни, подложени на химиотерапия. Народното събрание на два пъти отхвърля неговото предложение за легалната употреба на този препарат в България за посочените категории болни.

 



Община Мездра е домакин на XXIX Празници на Искърското дефиле СНИМКИ
Ето какво време ни очаква днес
Община Козлодуй третира срещу кърлежи
Мартин Харизанов: “Осигурени са средствата за нови протези за 8-годишната Беатрис Димитрова”
Предстои информационна кампания на БулЕкоПак и Oбщина Козлодуй
Обява! Фирма „ЕТ Генади Каменов“ продава дърва за огрев и извършва рязане на опасни дървета