България

Всеки общински съветник в столицата има поименна бутилка за вода за многократна употреба

  28.04.2024 11:20             
Всеки общински съветник в столицата има поименна бутилка за вода за многократна употреба

Всеки общински съветник в Столичния общински съвет има поименна бутилка за вода за многократна употреба от няколко дни. Това съобщи за БТА председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров.

В сградата на Столичната община са поставени диспенсъри за питейна вода. Това е малко закъсняла, но важна стъпка за опазване на природата и здравето на гражданите, казва пред Националната информационна агенция Петров. Според него именно Столичната община, като най-голямата в страната, трябва да задава тон и да определя отговорни политики, насочени към опазването и грижата към природата. Не на последно място е начинът, по който се изразходва публичният ресурс на гражданите, отбелязва Цветомир Петров.

Според изчисленията нововъведението ще спести използването на 170 пластмасови бутилки на месец, които досега са използвани само на редовните сесии на СОС. Това означава, че за година ще бъдат спестени над 2000 бутилки или 20 кг пластмаса.

Председателят на СОС призова общинските съветници да ползват бутилките за многократна употреба и по време на заседанията на комисии, с което да дадат добър пример на гражданите и да допринесат за промяна в навиците и нагласите им.

Източник: НСОРБ



Подготвят експозиция, посветена на Давид Тодоров, Стефан Савов, Мито Бакалбашийски
450 възрастни ще се обслужват в 7 общини от Северозапада по Нова програма
30 май, Денят на град Козлодуй – обявен от Общински съвет за почивен ден
Факултетът по химия и фармация отваря врати
В РИМ, Враца се намира скъпа колекция от възпоменателни монети
Държавна агенция за закрила на детето: Да съхраним децата по време на кампанията!