Събития

Проведе се извънредно заседание на Областната епизоотична комисия във Враца СНИМКИ

  26.04.2024 12:39             
Проведе се извънредно заседание на Областната епизоотична комисия във Враца  СНИМКИ

На 24 април Областният управител Надя Донкинска свика извънредно заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с влошената епизоотична обстановка в страната по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците с оглед предприемане на конкретни мерки и действия за превенция. Директорът на ОДБХ – Враца Цветелина Тодорова запозна присъстващите с епизоотичната обстановка в страната и област Враца, като отбеляза, че към момента има висок риск от заболяване и констатирани огнища в няколко точки в страната, но към момента няма регистрирани случаи на заболели птици в област Враца.
В изпълнение на Заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните – София, Тодорова обсъди с присъстващите предприемане на конкретни действия и мерки срещу разпространение на заболяването в птицевъдните обекти в област Враца и в спешен порядък да бъдат извършени засилени информационни кампании сред населението. От страна на ОДБХ – Враца, съвместно с местните структури ще бъдат организирани и извършени проверки на птицевъдни стопанства за спазване на изискванията при придвижване на птици, както и засилен контрол на входа на месодобивните предприятия за птици, чрез извършване на обстоен клиничен преглед и проверка на всички изискуеми документи.
Областният управител подчерта важността на своевременните мерки за превенция на Инфлуенца по птиците и призова всички отговорни институции да работят съвместно с цел предотвратяване разпространението на заболяването.
 



Отсечка от Видин - Монтана временно ограничена. Причината катастрофа.
Дъжд от живи риби валя в Иран!
Тракийски съкровища ще гостуват в музея Гети в Лос Анджелис
Провежда се конференция „България в еврозоната, кога?“
Вестник "Конкурент" на 28 години
Внимание! Засилен трафик днес!