Събития

В Монтана вече има и „зелена зона“ за платено паркиране

  26.04.2024 11:02             
В Монтана вече има и „зелена зона“ за платено паркиране

В Монтана определиха „зелена зона” за платено паркиране в широкия център на града. Предложението беше внесено на последната сесия от кмета Златко Живков и е подкрепено от 24-ма от 33-мата съветници.  Трима от групата на „Възраждане” гласуваха против. Според съветниците от „Възраждане“ „синя зона“ с такса от 2 лева и „зелена зона“ с такса от лев е недопустимо в града, където живеят хората с най-ниски доходи по данните на НСИ. Съветниците от „Възраждане“ смятат, че новата платена зона за паркиране няма да намали  колите в центъра, защото хората ще продължат да търсят места в малките улички.

В „зелена зона” ще има възможност за престой до 30 минути, като той ще се заплаща с билет от паркомат или талон. Таксата за престой до 1 час  ще е 1 лв в  работните дни между  9 до 17 часа.

Разширението на платената зона за паркиране е най-общо -   паркинг  „Битов комбинат“,– паркинг ДЗИ, паркинг ул. „Извора”, паркинга на  театъра,  ул. „Св. Климент Охридски”, ул. ”Граф Игнатиев”, бул. ”Ал. Стамболийски”, ул. „Драган Цанков” , хотел „Житомир”.

Очакваните приходи от „зелената зона” са 191 000 лв, разходите за маркиране и обособяване на паркоместа 10 000 лв.

С друго решение  съветниците извадиха от „синята зона” отсечката на ул.”Цар Борис III” от бул.”Ал. Стамболийски” до кръстовище с ул. „Славянска”, за да бъдеулеснен достъпът до поликлиниките и лабораториите в района.

 



Гости от Албания в Мездра за празника на града СНИМКИ
Вече е възстановено движението по път Видин - Монтана
Отсечка от Видин - Монтана временно ограничена. Причината катастрофа.
Дъжд от живи риби валя в Иран!
Тракийски съкровища ще гостуват в музея Гети в Лос Анджелис
Провежда се конференция „България в еврозоната, кога?“