Събития

ВиК Враца отчете дейността си за 2023-та година

  24.04.2024 12:30             
ВиК Враца отчете дейността си за 2023-та година

ВиК Враца отчете дейността си за отминалата 2023 година на проведеното вчера, 23 април,  общо събрание на съдружниците. Миналата година бе една от най-успешните години за дружеството от неговото създаване, коментират от ВиК Враца. През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна среда“ и Държавен фонд Земеделие, дружеството е подменило 118,7 км водопроводи, изградена е канализационна мрежа с обща дължина 22,9 км., ремонтирани са две от пречиствателните станции. 
Инвестираните собствени средства през годината за рехабилитация на водоснабдителни системи и намаляване загубите на вода, както и за изграждане на канализационни системи са в размер на 15 999 436 лв. Освен това през годината изцяло са изплатени 55 532 114 лв. по оперативна програма „Околна среда“ и 5 776 883 лв. по проект „Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителната мрежа на с. Малорад, община Борован и с. Липница,  община Мизия”. Направените инвестиции значително надвишават задължителния обем на годишните инвестиции, които ВиК Враца трябва да направи съгласно подписания Договор с Асоциацията по водоснабдяване и канализация гр. Враца.
Управителят на дружеството Ангел Престойски подчерта, че и през настоящата година ВиК Враца продължава да изпълнява своите приоритети за подобряване качеството и ефективността на услугите предлагани от дружеството.

 



Тръгва шествие с иконата на Богородица на Бачковския манастир
48 паркоместа изграждат в квартал 160 и 170 във Враца
Трима се сбиха в Остров. Един е в болница
На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия
Гъба с тегло от почти половин килограм е набрана край омуртагското село Обител
1 429 професионални паралелки и 945 профилирани ще има в държавата за следващата учебна година