Спорт

С емоции и спортен дух премина приятелска среща по футбол в Роман, организирана от сдружение на сираците СНИМКИ

  20.04.2024 13:05             
С емоции и спортен дух премина приятелска среща по футбол в Роман, организирана от сдружение на сираците СНИМКИ

Вчера в Роман се проведе първата приятелска среща по футбол на малки врати между Комплекс за социални услуги за деца и семейства и ученици от училище "Христо Ботев" от село Мечка, общ. Плевен. Спортната проява бе организирана по инициатива на Национално сдружение на сираците в България в партньорство с Комплекса в Роман.

С поздравления към участниците се обърна председателят на сдружението Слави Михайлов, директора на Комплекса, Ивет Симеонова, директора на училището от село Мечка, Цветислава Симеонова. Тя подари на децата от комплекса златната топка на Христо Стоичков в знак на благодарност за прекрасната възможност учениците да участват за първи път на подобна футболна среща. Експертът от отдел за закрила на детето при Дирекция "Социално подпомагане", Мездра, Росица Нинова също поздрави децата. 

На събитието присъстваха Георги Костов и Валери Живков от спортния отдел на община Роман, който поздрави всички участници от името на кмета Валери Ролански и подари по две футболни топки на двата отбора участници в срещата. Гостите от село Мечка бяха посрещнати с вкусна питка с шарена сол и мед. След края на дербито резултата е 12/6 за романския отбор. За учениците от с. Мечка този резултат не е загуба, защото те спечелиха нови приятели в лицето на екипа и децата от Комплекса в Роман. Целта на спортната проява е да се социализират и интегрират децата чрез спорт, да бъдат провокирани да са по - често на спортните площадки и да създават нови приятелства, обобщи в края на срещата Слави Михайлов. Той благодари на всички за невероятната емоция и връчи грамоти за активно участие и отлично представяне на треньорите на двата отбора Теодор Петков и Цветомир Средков.



Въвеждат временна организация на движението на 6 май в София
Колумбия къса дипломатически отношения с Израел
"Светът на марионетките" в куклен спектакъл във Видин
Разпети петък e, най-скръбният ден за християните
Ето какво време ни очаква днес
Проливни дъждове наводниха Анкара