Свят

Германският вицеканцлер Роберт Хабек прекара час и половина в бомбоубежище в Киев

  20.04.2024 10:45             
Германският вицеканцлер Роберт Хабек прекара час и половина в бомбоубежище в Киев

Вицеканцлерът на Германия Роберт Хабек престоя час и половина рано тази сутрин в бомбоубежище в украинската столица Киев след сигнал за въздушна опасност от руски ракети и дронове, предаде ДПА. Хабек пристигна на посещение в Украйна вчера.

Въздушната тревога беше задействана в Киев към 4:40 ч. днес, като Хабек и антуражът му бяха принудени да престоят час и половина в превърнатия в бомбоубежище подземен паркинг на хотела си. Те останаха там, докато тревогата беше отменена, уточни ДПА.

Очаква се днес Хабек да има още срещи в Киев, преди да замине за Молдова, където ще разговаря с министър-председателя на страната Дорин Речан.

Според украинските военновъздушни сили тревогата е била обявена заради няколко руски ракети, които първоначално са били насочени към райони в Северна Украйна, но впоследствие са се отклонили от курса си.

Тази нощ имаше руски удари в украинските Одеска и Днепропетровска област, отбелязва ДПА, като допълва, че според украинската противовъздушна отбрана са били прехванати 15 от общо 22 изстреляни ракети и всичките изпратени 14 дрона. Агенцията отбелязва, че и руската страна е била подложена на въздушни нападения - в граничната с Украйна Белгородска област.

/bta.bg



Модерен физкултурен салон се изгражда в училище „Иван Вазов" във Вършец
Световната награда на ЮНЕСКО за свобода на медиите е присъдена на палестински журналисти в Газа
Кръстът, потопен в язовир край кюстендилското с. Горна Гращица, засия преди Великден
Програма на село Паволче за празниците
Община Козлодуй организира концерт за всички абитуриенти от общината
Иран съобщи, че екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, вече е освободен