България

Ето какво ще бъде времето днес

  20.04.2024 06:10             
Ето какво ще бъде времето днес

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

През следващото денонощие над източната половина от страната ще е облачно с валежи от дъжд. На места валежите ще са интензивни и значителни по количество. Над западната половина облачността ще се разкъса и намалее, през деня до предимно слънчево. След обяд от запад отново ще се увеличи и на места главно в планинските райони там ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад и в Източна България ще е умерен. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България до 0°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. В София минималната ще е около 2°, максималната - около 14°.

Над планините облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, над 1700 m - от сняг; главно в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който по билата до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 4°, на 2000 m - около 0°.

По Черноморието времето ще е облачно и дъждовно, на места със значителни количества. Ще духа умерен североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12°-13°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнeнието на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 37 мин. и залязва в 20 ч. и 15 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 38 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 17 мин. и изгрява в 16 ч. и 53 мин. Фаза на луната: четири дни преди пълнолуние.



Модерен физкултурен салон се изгражда в училище „Иван Вазов" във Вършец
Световната награда на ЮНЕСКО за свобода на медиите е присъдена на палестински журналисти в Газа
Кръстът, потопен в язовир край кюстендилското с. Горна Гращица, засия преди Великден
Програма на село Паволче за празниците
Община Козлодуй организира концерт за всички абитуриенти от общината
Иран съобщи, че екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, вече е освободен