България

Започна ремонтът на най-голямото читалище в област Хасково

  19.04.2024 15:16             
Започна ремонтът на най-голямото читалище в област Хасково

Днес започнаха строителните дейности по основния ремонт на най-голямото читалище в Хасковска област - "Заря 1858" в областния град, съобщиха от общинския пресцентър.

"Това е една от сградите-символи на Хасково. Затова се радвам, че успяхме да спечелим този проект и да изпълним един наш ангажимент - да дадем нов облик и живот на най-старото читалище в Южна България“, каза при стартирането на реновирането кметът Станислав Дечев, цитиран от пресцентъра.

Ще бъдат обновени всички зали, административни части, библиотеките, голямата зала ще бъде изцяло ремонтирана и модернизирана. На покрива ще бъде инсталирана фотоволтаична централа, която заедно с термопомпата, ще позволи почти 90 процента енергийна автономност на сградата на просветната институция, предвижда проектът.

Неговата стойност е четири милиона лева, отпуснати от държавния бюджет. Споразумението бе подписано през месец март тази година от Станислав Дечев и министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков./БТА



Прибраха за 72 часа племенник на Мочи за отвличането в Козлодуй
Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци