Събития

Нидерландско реалити снимат днес в Белоградчик

  18.04.2024 08:00             
Нидерландско реалити снимат днес в Белоградчик

В Белоградчик стартира нидерландското телевизионно реалити „Неизвестното“. Снимките са на крепостта „Калето“ днес  и тя е затворена за посетители.

„Всичко ще се случва в България. Началната точка е Белоградчик, а крайната Варна. От крепостта „Калето“ тръгват два отбора с по 7 състезатели. На всеки етап ще отпада някой от тях. Играчите ще преминат през базата в Доброславци, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, ще скачат с парашути край Шумен и последната спирка е Варна, курортът „Свети Константин и Елена“. До там ще стигне един и той е победителят“, каза за „Конкурент“ Стоян Гълъбов, представител на Film Fixers Balkans, партньори на нидерландската продукция в България.

Тази година в Белоградчик ще се снима и японска телевизионна продукция, идва и световно известният  историк, автор и  телевизионен водещ  професор Бетани Хюз. Тя има свое предаване по   Viasat History. България и Белоградчик ще са част от новия сезон на   “Съкровища с Бетани Хюз”.

Крепостта „Калето“ е любимо място за заснемане на стотици наши и световни филмови продукции.

Според историци първият филм е заснет в Белоградчик през далечната 1935 година и бил съвместна германо -  френска продукция. Той е по известния роман на Жул Верн „Михаил Строгов“. Във Франция филмът е разпространяван под името „Михаил Строгов“. Германската версия е „Куриерът на царя“. Снимките са във Видин в крепостта „Баба Вида“ и в Белоградчик. В масовите сцени има хиляди участници – главно войници, преоблечени като татари,  от Видинския и Белоградчишкия гарнизони. 



Момчета от Мездра станаха зонални първенци в ученически спортни игри СНИМКИ
Магистрала в Китай се срути, има загинали
Двама мъже задържани за притежание на канабис
НСОРБ обявява условията за участие в Националния младежки конкурс 2024
Надрусан румънец причини катастрофа с два ТИР-а
Златко Живков откри форум за Перспективите пред Северозапада