Събития

Представят възможностите за обучение във Враца и в Козлодуй

  18.04.2024 12:00             
Представят възможностите за обучение във Враца и в Козлодуй
  ЛР

Училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка на 18 април, четвъртък. Традиционната инициатива, организирана от община Враца има за цел да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността.
Участниците са подготвили рекламни материали и специални изненади за гостите на събитието. Особено внимание ще бъде отделено на представянето на професионалните гимназии. Модерни специалности, предполагащи добра реализация на младите хора, са новите възможности предлагани през предстоящата учебна година.
В Панорама на образованието със щанд ще се включи и Център за подкрепа на личностно развитие - „Център за работа с деца”, част от който е Център за кариерно ориентиране, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” - филиал Враца, Медицински университет „Д-р Иван Митев” - филиал Враца.
Панорамата на образованието ще започне в 16.00 ч. с изпълнение на новосформиран мажоретния състав на ПЕГ „Йоан Екзарх“. Всички ученици, родители, граждани ще имат възможност да се запознаят с предлаганите възможности и да направят информиран избор за своето бъдещо образование. 
Тазгодишният форум ще се проведе в пространството между пощата и Сувенирната палата.

В Козлодуй отново на 18 април от 16:00 до 18:00 часа, на площад „Христо Ботев” се провежда седмото издание на Общинска Панорама на образованието Козлодуй 2024, за прием след VII, X и XII клас.



„Урок по родолюбие“ с Кубрат Пулев събра стотици в атомната столица СНИМКИ
Областният управител Надя Донкинска бе гост на официалното честване на 40 години от експедиция "Еверест 1984" СНИМКИ
Торнадо връхлетя щат в САЩ, има жертви
Община Мизия с важно съобщение по случай Великденските празници
Враца е част от национална скринингова кампания за рак на дебелото черво
Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта