Събития

Ансамбъл Родопа с атрактивен спектакъл в читалището във Враца

  17.04.2024 13:00             
Ансамбъл Родопа с атрактивен спектакъл в читалището във Враца

Ансамбъл Родопа представя "Изтървани ритми" във Враца на 18 април от 19 часа, в Народно читалище "Развитие". "Изтървани ритми" е концерт - спектакъл на Ансамбъл "Родопа" от град Смолян. На сцената ще бъдат певци, музиканти и танцьори.
Може да резервирате своите билети като се обадите на телефон 0888592912 или изпратите съобщение на viber, mesenger или whatsap.
От 2 април може да ги закупите и в билетен център "ГЪБКАТА".
Цената на билетите е 20лв.

През последните 10 години ансамбълът бележи голям възход и заслужено печели приза Ансамбъл на годината и Постановка на годината с музикално-танцовия спектакъл „НЕВЯСТАТА“, който беше представен почти в цяла България, в зала 1 на НДК и на Роженските поляни. Най-новият проект на ансамбъл „Родопа“ е трилогията „Изтървани ритми“, който заслужено спечели наградата „Кристална лира“ в категория танцов фолклор за 2023 година. Върху фона на най-прочутите песни, свирни и хороводни стъпки, почерпени от автентичното богатство на родопския етнос, е прокарана стара, колкото древното време „сюжетна линия”: съпротивата на бащиния авторитет към „севдата” на женското чедо, дръзнало да залюби „неподходяща” изгора, несъответстваща на бащините критерии за богатство и материален просперитет. Трилогията е определяна като стъпка към фолклорен мюзикъл. С мултимедийни изразни средства са включени образи от творби на известни български художници. На сцената се рисуват с танц и ритми знакови платна на Владимир Димитров - Майстора, Александър Жендов и други картини на наши велики творци, като чрез родопска фолклорна атмосфера ансамбълът пресъздава вечната борба между Доброто и Злото.
Спектакълът се реализира с помощта на огромна мултимедия и мултимедиен екран, които създават мултимедийна сценография. По този начин Фолклорен ансамбъл „Родопа“ поставя началото на нов начин на представяне на българския фолклор и изкуство. Сценарий, режисура и мултимедия Адриан Петров.



Мобилният пункт за безплатно приемане на опасни отпадъци ще посети Козлодуй през месец май
Нов случай на коклюш в Монтана
Военноморската болница във Варна предлага безплатни консултации за пациенти с диабет
Откриват официално Ритейл парк Видин Плаза СНИМКИ
Вера Александрова: Доверието в парламента ще се възстанови, когато „Възраждане“ управлява
Хванаха 22-годишно момче, откраднало мобилен телефон