Спорт

Белоградчик посрещна 28-мото Държавно първенство по канадска борба

  15.04.2024 09:47             
Белоградчик посрещна 28-мото Държавно първенство по канадска борба

Над 200 състезатели премериха сили в  28-мото Държавно първенство по канадска борба за юноши, мъже, жени и ветерани. Домакин на състезанието беше Белоградчик. През уикенда градът на скалите посрещна  най-добрите състезатели на България. Победителите ще представляват България на Европейското първенство през  май в Братислава, Словакия и на Световното първенство през август в Кишинев, Молдова.

 „Изключително съм щастлив, че Белоградчик отново е домакин на Държавното първенство по канадска борба, защото нашата амбиция е градът ни да се превърне в център за спортни събития. Искам специално да благодаря и на Асен Хаджитодоров и на братя Милен и Тодор Бъзински, без които нищо от това нямаше да може да се случи.“, каза кметът Боян Минков.

Състезателите се бориха с лява и дясна ръка, в два поредни дни. В надпреварата участваха и хора с увреждания. В Белоградчик се състезаваха многократните европейски и световни шампионе Сашо Андреев, Божидар Симеонов, Георги Цветков, Красимир Костадинов.

В отборното класиране за мъже, жени, юноши и девойки победител бе клуб „Армспорт Банско“, а отборен шампион при хората с увреждания е „СКИ Армстронг Варна“.



В Мездра предстои третото издание на Детския фестивал за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци „Мездра-май“
Организират Фермерски пазар във Враца
Абитуриенти представят картини утре във Враца
Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" регистрира листата си във Враца
Десетки дами на мотори ще отпразнуват Международния ден на жените мотористи във Вeлико Търново
Организират кръгла маса на тема „Нови идеи, нови възможности“ във Видин