Крими

Четирима са загинали по пътищата в Монтанско за три месеца

  11.04.2024 14:47             
Четирима са загинали по пътищата в Монтанско за три месеца
снимката е илюстративна

Четирима са загинали, а 56 са ранени при катастрофи, станали по шосетата в област Монтана за първите три месеца на годината, съобщават от пресслужбатана областната дирекция на МВР. 

Общо 135 са пътно-транспортните произшествия регистрирани в региона за три месеца. 41 от тях са тежки.

През тримесечието са установени 9 956 нарушения на Закона за движение по пътищата. Най-голям е броят на наложените санкции за липса на колани и каски – 423, 4-9 са за  за неспазване на предимство, знаци и сигнали, сандкционирати за нередовните пътни документи са 354. За управление на технически неизправни автомобили са глобени 335 водачи, за неправилно спиране и паркиране – 202, за неправилно движение по пътното платно – 111 водачи, за неправилни маневри – 52-ма.

Заловените неправоспособни водачи са 45, седналите зад волана след употреба на алкохол – 39, а употребилите наркотични вещества – 14. За ползване на мобилен телефон в движение  са санкционирани 22 водачи. Глобени са  и 86 пешеходци. 94 са временно отнетите шофьорски книжки.

 За осигуряване безопасността на движение по пътищата са проведени 56 специализирани полицейски операци и 9 полицейски операции по метода „Широкобхватен контрол“. В учебните заведения са изнесени 16 превантивни беседи за безопасност на движението и 2 урока в рамките на програмата „Детско полицейско управление“.

 

 

 

 



Ето какво време ни очаква днес
Проливни дъждове наводниха Анкара
Абитуриентка от Монтана спечели златен медал на състезание по предприемачество
Международен ден на свободата на печата е днес
Хороскоп за днес, 3 май
Ансамбъл „Дунав“ зарадва жителите и гостите на Видин СНИМКИ