Събития

Общински съветници от Монтана дариха заплатите си за знаме на входа на града

  03.04.2024 10:59             
Общински съветници от  Монтана дариха заплатите си за знаме на входа на града

28 общински съветници от Монтана дариха месечните си възнаграждения за поставянето на пилон с българския трибагреник на един от входовете на  града. Пилонът ще е висок 15 метра, а на него ще се вее петметрово знаме. Ще бъде поставен на кръговото кръстовище на входа на Монтана откъм София, Враца и Берковица.

„Смятаме, че това кръстовище, което е първото нещо, което се вижда при влизане в Монтана, е безлично. И решихме, организирахме се, събрахме 2800 лева от възнагражденията си и там ще има 15-метров пилон с трибагреник. Пилонът и знамето вече се работят и до дни ще са готови.“, каза Стоян Стоянов от групата на местната коалиция ГЕРБ, СДС, БНД, ВМРО-БНД.

Според кмета Живков мястото наистина трябва да бъде променено. В момента той води разговор с областната дирекция на МВР в Монтана да премахнат от тревната площ караулката, която не се ползва от дълги години и там ще бъде поставена табела с името на града.

„Кръстовището наистина трябва да бъде тотално променено. Там сега има една караулка на полицията, която не се ползва от десетки години. Водим разговори да я премахнат и тогава до трибагагреника да поставим атрактивна табела с името на града ни. Да знаят хората в кой град влизат.“, каза кметът Живков и благодари на съветниците за инициативата.