Лайфстайл

Вкусно и полезно: Лесни и бързи идеи за пролетни салати

  03.04.2024 09:30             
Вкусно и полезно: Лесни и бързи идеи за пролетни салати
  iStock


Пролетта е време за свежи ястия, които ще ни помогнат да се чувстваме по-леки и енергични. Салатите са отличен избор за този сезон, тъй като можем да комбинираме различни сезонни зеленчуци и плодове, за да създадем вкусни и полезни ястия.

Предлагаме ви няколко свежи и пролетни идеи за салати, които може да опитате:

Салата със спанак, ягоди и орехи
Необходими са ви: 2 чаши спанак, може и бейби; 1 чаша нарязани ягоди; 1/2 чаша нарязани орехи и 1/4 чаша фета сирене.
За дресинга ще ви трябват: 2 с.л. зехтин, 1 с.л. балсамов оцет, сол и черен пипер.
Нарежете спанака и ягодите на ситно. Смесете ги в купа за салата и добавете орехите и фета сиренето. Пригответе дресинга, като разбъркате зехтина, балсамовия оцет, солта и пипера. Полейте салатата с дресинга и разбъркайте добре. Насладете се с удоволствие.

Салата с киноа, авокадо и чери домати
Необходими са ви: 1 чаша киноа; 1 авокадо, нарязано; 1 чаша чери домати, нарязани на половинки.
Може да подправите със сол, малко лимон и зехтин. Ако пък сте вкъщи и няма да излизате, чудесно ще стане и с малко чесън.

​​​​​​Салата с авокадо, домати и моцарела
Необходими са ви: 2 броя авокадо, нарязани; 2 домата, нарязани; 1 чаша нарязана моцарела; 1/4 чаша пресен босилек.
За дресинга ще ви трябват: Зехтин и балсамов оцет.
Смесете авокадото, доматите и моцарелата в купа. Добавете босилека и подправете със зехтин и балсамов оцет. Разбъркайте добре и сервирайте.

Априлска салата по гръцки
Необходими са ви: 1 краставица, 2 домата; 1 червена чушка; 1 глава лук; 100 грама маслини каламата зелени; 100 грама фета сирене.
За дресинга ще ви трябват: Зехтин, оцет, сол и черен пипер за подправяне.

Пролетна салата с печени зеленчуци
Необходими са ви: 1 краставица, 2 домата; 1 патладжан ; 1 тиквичка; 1 червена чушка; 1 глава лук.
За дресинга ще ви трябват: сол, лимон, зехтин и няколко скилидки чесън.
Нарязвате доматите и краставиците и към тях прибавяте печени на барбекю, на котлон или просто във фурната на хартия патладжан, червена чушка и тиквичка. Подправяте с дресинга и се наслаждавате на чудесна идея за вечеря.
 



„Урок по родолюбие“ с Кубрат Пулев събра стотици в атомната столица СНИМКИ
Областният управител Надя Донкинска бе гост на официалното честване на 40 години от експедиция "Еверест 1984" СНИМКИ
Торнадо връхлетя щат в САЩ, има жертви
Община Мизия с важно съобщение по случай Великденските празници
Враца е част от национална скринингова кампания за рак на дебелото черво
Деца от клуб за млади пещерняци в Дряново събират стотинки от пещерата "Бачо Киро", които вредят на обекта