Спорт

Ботев /Враца/ стигна до ключова победа в зрелищен мач срещу Хебър

  31.03.2024 10:30             
Ботев /Враца/ стигна до ключова победа в зрелищен мач срещу Хебър

Ботев (Враца) стигна до много важна победа с 3:2 над Хебър (Пазарджик) в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига. Двата тима изиграха интересен мач във Враца, но в крайна сметка домакините грабнаха трите точки. Клери Сербер откри в 16-ата минута, а два гола за Ботев записа и Браян Переа, който бе точен на два пъти от дузпа (52’ и 92’). И двете отсъждания обаче бяха доста спорни. За Хебър точни бяха Стефан Цонков (69’) и Красиан Колев (94’). С тази победа врачани прекъснаха серията си от седем поредни двубоя без победа.

Двубоят стартира с натиск на домакините, които търсеха да открият резултата рано-рано в срещата. Защитата на Хебър обаче се справяше с всички атаки.

В 16-ата минута домакините все пак успяха да открият. След отнета топка отдясно тя стигна до Мартин Смоленски, който отправи центриране към наказателното поле. След рикошет топката придоби друга треактория и стигна до Клери Сербер, който се хвърли земята и от ниска позиция засече с глава, за да реализира за 1:0.

Малко по-късно домакините имаха нова добра възможност. Тогава Будинов изведе Н’диайе, който на скорост напредна с топката. Нападателят обаче реши да стреля от дистанция по земя, а ударът му се оказа прекалено слаб и неточен.

Гостите се активизираха след попадението и оказаха натиск. В 39-ата минута Кабов опита късмета си от дистанция, но топката излезе в аут. Малко по-късно Бастунов напредна добре по лявото крило, стигна до границата на наказателното поле, смени рязко посоката и с десния крак отправи хубав удар, който мина на сантиметри от страничния стълб.

До края на първата част повече ситуации нямаше и така врачаните се оттеглиха с гол аванс на почивката.

Второто полувреме започна с добра намеса на Бариос. При една от атаките на Хебър се получи разбъркване в наказателното поле и топката бе изчистена точно на границата на пеналтерията. Там Георги Каракашев от движение отправи хубав изстрел, но вратарят на Ботев показа класа и изби в корнер.

Няколко секунди по-късно дълга топка от Бариос стигна до Н’диайе, който премина през двама футболисти на гостите и оставаше на чиста позиция. Стефан Цонков обаче го събори в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Браян Переа, който не сбърка и реализира втори гол в мача - 2:0.

В 57-ата минута пред Хебър се откри отлична възможност. Кабов намери Н’зи в наказателното поле, който стреля от удобна позиция, но Бариос отново показа рефлекс и изби топката.

В следващите минути пазарджиклии се активизираха в атака. Така се стигна до 69-ата минута, когато момчетата на Любо Пенев се върнаха в мача. След центриране от ъглов удар Стефан Цонков засече добре с глава и с помощта на напречната греда вкара за 2:1.След гола на гостите до интересни ситуации почти не се стигна. Хебър бе по-активен, но така и не успя да натисне по-сериозно своя противник. В 91-ата минута при една от атаките на домакините Мартин Михайлов бутна Даниел Генов в наказателното поле, а съдията отсъди втора дузпа за Ботев. При повторението обаче се видя, че отсъждането е доста спорно. С изпълнението отново се нагърби Браян Переа, който вкара за 3:1.

Няколко секунди по-късно обаче тимът от Пазарджик върна още едно попадение. Красиан Колев стреля директно пряк свободен удар и след много добро изпълнение направи резултата 3:2. Това се оказа и последната ситуация в срещата, като няколко секунди след това бе свирен последния съдийски сигнал.

С тази победа Ботев събира в актива си 17 точки и остава на предпоследната позиция. Врачани обаче вече са на 8 от спасителното 13-то място. Хебър от своя страна е 12-ти с 27 пункта, на 2 от 10-ата позиция.