Събития

Състоя се среща на горските служители от ДГС - Белоградчик и първокласници на НЧ „Васил Левски“ СНИМКИ

  28.03.2024 16:00             
Състоя се среща на горските служители от ДГС - Белоградчик и първокласници на НЧ „Васил Левски“  СНИМКИ

Среща на горските служители от Държавно горско стопанство - Белоградчик и деца от 1-ви клас на Начално училище „Васил Левски“ се състоя вчера.

Инж. Илиян Илиев – директор на ТП ДГС - Белоградчик изнесе кратка беседа, като запозна децата с дейността на горските служители в лицето на горските надзиратели и лесничеите. Разказа им в какво се състои работата на горския служител, за какво служи отрязаната дървесина, с какви уреди се измерва височината и дебелината на отрязаните дървета, как се избират дърветата, които трябва да се маркират и как се маркира.

Децата бяха запознати с производството на фиданки в разсадника и по нататъшното залесяване в гората.Научиха се да различават шишарките от различните иглолистни видове.Разбраха колко отговорна и неуморна е ежедневната работа на лесовъдите, защото те спомагат за опазване на околната среда и грижата за животните в гората.

Горски надзирател Мирослав Стоилов показа на децата рога от сръндак и благороден елен и им разказа  за живота на двата вида.За децата тази беседа се оказа изключително  интересна и  с любопитство  се докоснаха до живота на тези красиви горски видове.С удоволствие разгледаха рогата, като веднага констатираха колко е по-тежък и по-красив рога на благородния елен.

Децата бяха запленени от приключенската професия на лесовъдите, от тяхната всеотдайност , дейността и от процесите,които се случват в гората.

По време на посещението  научиха доста любопитни неща за дървесните и животинските видове, които обитават нашите гори и обещаха , че с голямо удоволствие ще дойдат да засаждат дръвчета, когато времето им позволи.

Накрая децата получиха подаръци за спомен- шишарка по избор, която им е направила най-голямо впечатление и са запомнили от кой дървесен вид е и шапка с логото на ТП ДГС - Белоградчик.



Ученици премериха сили в спортен празник
Красен Кръстев и Иван Аспарухов посрещнаха Лазаровден в Попица сред хората
СУ „Козма Тричков“ спечели състезанието по БДП
Проведе се ученическо състезание по повод 50-тата годишнина на АЕЦ „Козлодуй“ СНИМКИ
Иран съобщи, че екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен
Ученици гледат и създават филми в помощ на борбата с климатичните промени