Събития

Община Козлодуй проведе втора среща за обмяна на опит по проект „Играем, учим се и заедно растем” СНИМКИ

  28.03.2024 14:00             
Община Козлодуй проведе втора среща за обмяна на опит по проект „Играем, учим се и заедно растем” СНИМКИ

На 14 и 15 февруари Община Козлодуй проведе втора среща за обмяна на опит между общини, изпълняващи проекти по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021.

Гости на Община Козлодуй бяха представители на Община Ботевград, изпълняваща проект „Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в Община Ботевград и община Мездра”. От страна на Община Козлодуй в срещата участваха зам.-кметът Зорница Симеонова, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” Величка Нейчева, началникът на отдел „Образование, социални дейности и младежки политики” Ирина Николчева, както и представители на екипа за управление и екипа изпълнение на проекта – педагози, образователни и здравни медиатори, психолози и учители в групи по интереси. В срещата взе участие и представител на партньора – Община Мизия.

В хода на срещата представителите на общините представиха целите, дейностите и постигнатото до момента при тяхното изпълнение. Обсъдиха се добрите практики, предизвикателства и бъдещите действия във връзка с приключването на проектите на 30-ти април. Гостите от Община Ботевград посетиха изградените в община Козлодуй обекти по проекта, а именно: в хъб Детска градина „Звънче” – детска площадка, амфитеатър и площадка по безопасност на движението; в хъб – Начално училище „Васил Левски” – мини футболно игрище, външно пано за обучение на децата и в хъб в квартал „Янтра” – ремонтиран клуб за работа с родители и деца, детска площадка, мини футболно игрище и автоспирка.



Испания задава стандарта в европейската „панда дипломация“ на Китай
Мъж нахлу в магазин и нападна продавачка
Благотворително фолклорно събитие събра средства за четири читалища от Община Сливен
Ботев /Враца/ с успех над Пирин запазва надеждите за оставане в efbet Лига
„Балкански котки“ се изправя срещу „НСА“
Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден" СНИМКИ