Събития

Приключи кампанията „Mесец на рециклирането“

  28.03.2024 11:45             
Приключи кампанията „Mесец на рециклирането“

От 18.02. до 18.03.2024 г. Средно училище „Христо Ботев“ – Враца се включи в кампания за рециклиране на пластмаса, организирана от „БГ БЪДИ АКТИВЕН!“.

През този месец учениците и техните семейства трябваше да събират разделно пластмасови отпадъци от опаковки. Учениците от екоклуб „Детелини“ изработиха и представиха на мониторите в коридорите на училището презентация за това какво е микропластмаса, какво причинява тя на живите организми, в т.ч. човека и защо е важно да се рециклират пластмасовите отпадъци.

Класните ръководители проведоха тематични уроци в часовете на класа. В кампанията активно участие взеха около 370 деца и техните семейства. На 22.03.2024 (в Световния ден на водата) бяха събрани и предадени на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ 480 кг пластмаса. Целта на подобни кампании е да се повиши информираността и ангажираността на хората към опазването на българската природа като се създадат трайни навици за отговорно потребление и разделно събиране на отпадъците.



Изложба, посветена на 80-ата годишнина от откриването на Тракийската гробница в Казанлък, ще бъде открита в местния Исторически музей
Открит Общински турнир по футбол на малки врати в Мездра
XVII мемориален турнир по шахмат „Йордан Балкански” СНИМКИ
Общинският съвет прие Годишния финансов отчет на МБАЛ - Мездра за 2023 година
16-годишен младеж бе арестуван във Франция, след като каза, че иска да умре като "мъченик" на Олимпийските игри
Пенсионерите от община Неделино получиха като дарение хранителни продукти