Събития

Районен съд – Враца обявява конкурс

  28.03.2024 11:09             
Районен съд – Враца обявява конкурс

Районен съд – Враца обявява конкурс за заемане на една свободна щатна бройка за длъжността  „СЪДЕБЕН СТАТИСТИК, ТОЙ И КАСИЕР”

1.Кратко описание на длъжността: Съдебният статистик, той и касиер Подпомага административния ръководител на съда и съдебния администратор в събирането и обобщаването на статистическата информация, изготвя и изпраща периодично на съответните учреждения статистически формуляри. Приема, обработва, контролира и съхранява счетоводни документи, получава, изплаща и отговаря за изплатените парични суми.

2. Минимални и специфични изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността, на които кандидатите следва да отговарят:да са български граждани, граждани на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария; да са навършили пълнолетие; да не са поставени под запрещение; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер; да не са лишени по съответния ред от правото да заемат определена длъжност; да отговарят на минималните изисквания за степен на завършено образование и ранг или професионален опит, както и на специфичните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността; да не са в йерархическа връзка на ръководство и контрол със съпруг или съпруга, с лице, с което е във фактическо съжителство, с роднина по права линия без ограничения, по съребрена линия до четвърта степен включително или по сватовство до четвърта степен включително; да не са едноличен търговец, неограничено отговорен съдружник в търговско дружество, управител, търговски пълномощник, търговски представител, прокурист, търговски посредник, ликвидатор или синдик, член на орган на управление или контрол на търговско дружество или кооперация; да не са съветник в общински съвет; да не заемат ръководна или контролна длъжност в политическа партия; да не работят по трудово правоотношение при друг работодател, освен като преподавател във висше училище /изискването следва да е налице към датата на заемане на длъжността, ако кандидата спечели конкурса/; да не са адвокат, нотариус, частен съдебен изпълнител или упражняват друга свободна професия.

3.Специфични изисквания по чл.140, ал.1, т.3 от ПАС, на които кандидатите следва да отговарят: минимална степен на завършено образование – средно образование, с предпочитани специалности „счетоводство“, „икономика“ или „информатика“;  стаж - като „касиер“ или в изпълнение на дейности в област или области, които са свързани с функциите, определени в длъжностната характеристика за длъжността, минимум две години, като за длъжността съдебен статистик не се изисква трудов стаж; познаване на трудовото, данъчното, осигурителното и счетоводното законодателство, както и на специализираната нормативна база, която се прилага в органите на съдебната власт, посочена в длъжностната характеристика; отлични компютърни умения, познания и умения за работа със стандартно офис оборудване, софтуерни продукти и копирна техника; познания за обработване на първични счетоводни документи, изготвяне на ведомости и други документи свързани с изплащането на възнагражденията по трудови и извънтрудови правоотношения; отлични качества - експедитивност и организираност, комуникативност, аналитични умения, способност за работа в екип, оперативност, организационни умения, инициативност, способност за работа под напрежение, лоялност, дискретност, прецизност.

4.Предимства - наличие на по – голям опит при изпълнението на функции, идентични или сходни с тези за длъжността, за която кандидатите подават заявление за участие. Познаване на специализирания софтуер „Омекс заплати“ и „Омекс хонорари“, както и функционалността на деловодните системи и програмни продукти, с които се работи в органите на съдебната власт.

5.Минимален размер на основното трудово възнаграждение - 1 183.00 лева. На съдебните служители се заплаща ежемесечно и допълнително възнаграждение за ранг и за придобит трудов стаж и професионален опит.

6.Необходими документи за участие в конкурса: писмено заявление за участие в конкурс – (по образец); автобиография – тип CV – подписана от кандидата; декларация по чл. 340 а, ал. 1 от Закона за съдебната власт (по образец); декларация по чл. 340 а, ал. 2 от Закона за съдебната власт (по образец); декларация от кандидата за липса на обстоятелства по чл. 107 а, ал.1 от КТ (по образец); декларация/съгласие за обработване на лични данни (по образец); свидетелство за съдимост – в оригинал; медицинско свидетелство за постъпване на работа (със заверка от Центъра за психично здраве, че кандидатът не страда от психични заболявания)  – оригинал; копия от документи за придобита образователно – квалификационна степен  и допълнителна квалификация и правоспособност; копия от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия стаж/професионалния опит – (копие от трудова, осигурителна книжка, УПИ, удостоверения или други удостоверителни документи); копие от документ, удостоверяващ придобиване на компютърна грамотност, освен ако същата не е удостоверена в документа за придобита образователна – квалификационна степен; нотариално заверено пълномощно, в случай че заявлението се подава от пълномощник; по преценка на кандидата могат да се подават и други документи, удостоверяващи допълнителни квалификации или опит, в съответствие с поставените специфични изисквания за заемане на длъжността, които кандидатът притежава и желае да представи, препоръки от предходни работодатели, независимо в каква област е работил кандидатът, както и мотивационно писмо. Представените копия на документи следва да бъдат заверени от кандидата със собственоръчен подпис и текст „Вярно е оригинала“.

7.Място и срок на подаване на документите.

Документи за участие в конкурса се подават лично или чрез пълномощник (нотариално заверено пълномощно) в сградата на Районен съд - Враца, бул.„Христо Ботев” № 29, І-ви етаж, в Служба „Регистратура”, всеки работен ден от 09.00ч. до 17.00ч.  Документи се подават в срок от 30 календарни дни, считано от датата на публикуване на обявата за конкурса в местен печат. В този срок кандидатите могат да получат образци на формулярите и длъжностната характеристика за длъжността от интернет страницата на Районен съд - Враца - https://vratsa-rs.justice.bg/, както и от служба „Регистратура” на съда.

8.Начин на провеждане на конкурса:

Конкурсът ще се проведе на три етапа, като до всеки следващ етап ще бъдат допуснати само кандидати, успешно издържали предходния етап.

Първи етап: Проверка на постъпилите заявления и допускане на кандидатите до участие в конкурса.

До участие в конкурса да се допускат кандидати, които, напълно отговарят на минималните и на специфичните изисквания за заемане на длъжността и документите са представени в посочения срок.

Втори етап: Писмен тест, включващ и практически задачи за проверка на специфичните изисквания за заемане на длъжността, посочени в т.3 от заповедта.

До трети етап на конкурса да се допускат само кандидати получили 15 точки от втория етап.

Трети етап: Събеседване с допуснатите до третия етап кандидати с цел установяване на личните им качества – комуникативност, начин и стил на изразяване и други.

Списъците или други съобщения във връзка с конкурса, ще се обявяват на общодостъпните места: информационното табло на партерния етаж на Съдебната палата - Враца и електронната страница на Районен съд – Враца - https://vratsa-rs.justice.bg/ , в секция „Обяви и конкурси“.



Проведе се ученическо състезание по повод 50-тата годишнина на АЕЦ „Козлодуй“ СНИМКИ
Иран съобщи, че екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен
Ученици гледат и създават филми в помощ на борбата с климатичните промени
Фенове от северозапада пътуват за дербито ЦСКА-ЛЕВСКИ
Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците СНИМКИ
Украйна атакува с дронове две петролни рафинерии и военно летище в руския Краснодарски край