Крими

Изпращат в Италия четиримата ломчани, обвинени в сводничество и трафик на хора

  28.03.2024 10:07             
Изпращат в Италия четиримата ломчани, обвинени в сводничество и трафик на хора

Окръжният съд в Монтана екстрадира в Италия  тримата мъже и жената от Лом, които бяха арестувани в началото на месеца по искане на властите в град Лече. Те са обвиняеми за трафик на хора, противозаконно лишаване от свобода и склоняване към проституция.

Всеки от четиримата задържани – Кирил Кирчев (50г.), Янек Янчев (33г.), Иван Георгиев (33г.) и Милена Миткова (31г.),  заяви пред съда, че е невинен и желае по-бързо да отиде в Италия, за да съдейства на разследването там.

Адвокатите на задържаните казаха, че всеки от тях има своя професия, която упражнява легално и няма предишни криминални прояви. Кирчев, Янчев и Георгиев са шофьори, а Спасова е медицинско лице и работи в квартален здравен пункт. Допреди четири месеца Янчев и Спасова, които са съпрузи, са живели в Италия, където имали свой магазин, но са го закрили и са се прибрали в Лом.

Обвинението на прокурорите в град Лече е срещу организирана престъпна група, в която участват един италианец и 21 българи. В Лече са задържани босовете на организираната престъпна група. Те са  Анто Янчев (53 г.) по прякор Чичото и сина му Янек с прякор Снайпера от Лом.

От разследването на италианските власти става ясно, че за всяко доставено момиче Чичото и Снайпера плащали по 500 евро. В далаверата била и жената на Янек Милена Миткова, както още 18 българи и италианеца Луиджи Ферари. Жертвите били набирани главно от Северозападна България.

Престъпното семейство държало жилище на “Серафимо Елмо” в град Лече. Там докараните българки били разпределяни като стока на различни места в града и по околните магистрали. Апартаментът, в който е било седалището на бандата, се водел като адрес на фирмата на тарторите “Антов Анто Янчев”, която формално се е занимавала с търговия на автомобили втора ръка. В същото жилище пристигали и клиентите. Всичко, което се случвало в бордея е заснето от италианските власти, които месеци наред наблюдавали престъпната банда.

В разследването участвали и български полицаи. Събрани били 900 страници следствени документи за дейността на сводниците  от 2021 г. досега. Според италианското законодателство, ако българите бъдат признати за виновни ще получат  до 30 години затвор.

 



Украйна атакува с дронове две петролни рафинерии и военно летище в руския Краснодарски край
Германската фолк метъл група Faun идва за първия си концерт в София
Отборът на ППМГ „Екзарх Антим I“ - Видин спечели първо място в областния етап на Националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“
Мъж и жена са приети в пловдивска болница в тежко състояние заради кърлежи
Пожар избухна във влак в Германия след аварийно спиране; двама души са пострадали
Само два дни ви делят от това да бъдете обявени от НАП за некоректни