Свят

Полша активира изтребители заради Русия

  25.03.2024 10:41             
Полша активира изтребители заради Русия

Русия наруши въздушното пространство на Полша рано днес с крилата ракета, изстреляна по цели в Западна Украйна. Това заявяват полските въоръжени сили, цитирани от Ройтерс.

"На 24 март в 04:23 ч. имаше нарушение на полското въздушно пространство от една крилата ракета, изстреляна" от Руската федерация", се казва в изявление на полските въоръжени сили в социалната мрежа "Екс".

"Обектът навлезе в полското въздушно пространство край Осердув в Любелското воеводство и остана в полското въздушно пространство в продължение на 39 секунди. През цялото време на полета си обектът е наблюдаван с военните радарни системи, уточняват полските въоръжени сили.

В резултат на това са активирани Полски и съюзнически самолети рано тази сутринта. Русия е започна въздушна атака срещу западната част на Украйна и в близост до полската граница, съобщават от оперативното командване на полските въоръжени сили, пише bTV.

"Активирани са полски и съюзнически самолети, което може да доведе до повишени нива на шум, особено в югоизточната част на страната", съобщи командването в социалната мрежа  "Екс".

Югоизточната част на Полша граничи с Украйна.