Събития

Децата на Козлодуй отброиха секундите преди включването на коледните светлини в града СНИМКИ

  02.12.2023 09:56             
Децата на Козлодуй отброиха секундите преди включването на коледните светлини в града СНИМКИ

На 1 декември, по традиция засияха светлините на коледната елха и градът ни бе озарен от красива коледна украса. Десетки жители и гости на Козлодуй се събраха на централния площад, за да се насладят на зимния празник, който организира Община Козлодуй и да поставят заедно началото на обратното броене до едни от най-чаканите празници в годината.
„В края сме на тази така динамична година, в която се справихме с много предизвикателства. Преди малко повече от месец мина предизборната кампания, в която се срещнах с много наши съграждани и поех ангажименти, по които вече работим с моя екип. Община Козлодуй ще продължава да се развива. Благодаря на всеки един от Вас за гласуваното ми доверие. Наближават най-вълшебните празници – Коледа и Нова Година. Нека бъдем здрави и щастливи. Община Козлодуй ще посрещне новата 2024-та година с нови цели и с нови сили. Мили деца, бъдете щастливи и усмихнати. Вие сте нашата радост, нашето бъдеще! От все сърце желая на всички Весели празници!”, с тези думи се обърна към гражданите кметът на община Козлодуй Маринела Николова по случай предстоящите коледни и новогодишни празници.
Всички присъстващи имаха възможност да се насладят и на невероятните произведения, които им предлагаше коледния базар.
Общественият дарителски фонд „Дарявам, за да помогна”, гр. Козлодуй, се включи с ръчно изработени коледни сладки, играчки и щанд с книги. Събраните средства ще бъдат изразходвани за реализиране на идеи и инициативи в сферата на културата, образоваието, развитието на местната общност, в това число детско и младежко развитие. Приятелите ни от HMChokolates – Ицо и Ива, предложиха ръчно направени шолокадови изкушения. Шеф Тоника Гайтанска предложи вкусни месни ястия и сладкиши. Винарна „Ахинора” стопли присъстващите с греяно вино. Домашно приготвени сладки изкушения представи Сашка Иванова. Христина Атанасова от "Боболино" предложи разнообразни плетива за малки и големи. Участие в празника взеха и младежите от Общински детски и младежки парламент, които предлагаха на своята коледна къщичка топли напитки.
Най-малките нямаха търпение да се срещнат с Дядо Коледа, Снежанка, Елза от „Замръзналото кралство” и помощници, за да разкажат своите желания за подаръци и да се веселят с ледено шоу и детска коледна дискотека. Красива заря озари небето и всички заедно отброиха момента до светватено на коледната елха. Водеща на програмата бе Рая Сандулова от Общински детски и младежки парламент.
Участие в концертната програма взеха: малките и големите момичета от Вокална група "Робинзон", с ръководител Цветелина Чипева, балет "Ириси", с ръководител Мая Айвазова, и двете групи са към Дома на енергетика, и балет „Хаос”, към Народно читалище храм-паметник „Христо Ботев - 1879”, гр. Козлодуй, с ръководител Даниела Иванова. Кулминацията на вечерта бе концертът на талантливата певица Дара Екимова.