Събития

Коледната елха във Видин грейна СНИМКИ

  02.12.2023 09:44             
Коледната елха във Видин грейна СНИМКИ

Множество деца със своите родители се събраха на площад „Бдинци“, за да споделят атмосферата на празничното запалване на светлините на коледната елха. С днешния празник бе поставено началото на коледно-новогодишната програма на Община Видин.

Сред многобройните присъстващи бе заместник-кметът на Общината Борислава Борисова. Първи на сцената излязоха музикантите от Градски духов оркестър. След тях с песни, танци и стихчета се представиха малчуганите от детска градина „Славейче“ и възпитаниците на училището по изкуствата „Св. св. Кирил и Методий“.

Заместник-кметът Борисова благодари на всички участници в тържеството за чудесните им изпълнения и хубавата атмосфера, която създадоха. „Пожелавам Ви от името на кмета д-р Цветан Ценков, цялото общинско ръководство и от мое име да посрещнете предстоящите празници - Рождество Христово и новата 2024 година, сред най-близките си хора, с много настроение, надежда за по-добри дни и благоденствие! Бъдете здрави и успешни, правете добрини и нека усмивките никога не слизат от лицата Ви!“ – с тези думи се обърна към присъстващите Борислава Борисова.

С много възторг и нетърпение малчуганите посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка. След което всички заедно отброиха последните секунди до запалването на светлините на коледната елха, а красива заря озари небето над Видин. След това видинските деца имаха възможност да се снимат с белобрадия старец и да получат подаръци.

За поредна година непосредствено до коледната елха се намира къщичката на Дядо Коледа, където малчуганите могат да се забавляват и снимат. В атрактивните дървени къщички, разположени на площад „Бдинци“, жителите и гостите на Видин могат да опитат вкусни коледни изкушения. Коледният базар на местни занаятчии продължава до 2 януари.