Крими

2 години затвор за мъж, блудствал с доведените си дъщери в Монтанско

  20.03.2023 14:55             
2 години затвор за мъж, блудствал с доведените си дъщери в Монтанско

Мъж от Владимирово влиза в затвора за две години заради блудство с доведените си дъщери. Присъдата е на районния съд в Монтана.

Според документите по делото на неустановена дата в края на 2021 година Б. Т. Ц. със сила  блудствал с  13-годишната  Т. С. М., а през април  като за това употребил сила. През април същата година блудствал и с 8-годишната й сестричка  С. В. И. Той влачил детето из къщата и се опитал да го натика в отдалечена стая, за да прави секс с нея, пише в документите по делото. В този момент се появила майката и така деянието останало недовършено.

Пред съда подсъдимият се призна за виновен, призна всички факти в обвинителния акт и заяви, че желае делото да се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, при което съдебния състав при осъдителна присъда задължително намалява наказанието с една трета. Съдът  призна Б. Т. Ц. – 36 годишен, с основно образование, безработен, осъждан, за виновен.

Съдът разпореди присъдата да бъде изтърпяна при първоначален общ режим.

Магистратите са присъединили към общото наказание присъда  по дело за незаконно отглеждане на наркотици, за което Б. Т. Ц. е осъден през миналата година на 6 месеца условно, както и  600 лева в полза на държавата, наложена на Б.Т. Ц. през 2022 г за управление на автомобил  без регистрация.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред окръжен съд -Монтана.

Присъдата е подписана с особено мнение от председателя на съдебния състав. Тя е постигната след категоричното мнение на съдебните заседатели.