Лайфстайл

Как да покажете на един мъж, че го харесвате?

  19.03.2023 16:20             
Как да покажете на един мъж, че го харесвате?

Спадате ли към жените, които предпочитат мъжът да бъде този, който прави първата крачка? Ако отговорът е „да“, вероятно няма да подходите директно, дори да харесвате много някой мъж. Какво обаче може да направите, за да покажете своя интерес?

Ако чакате поканата за среща да дойде отстрана на мъжа, това не означава, че трябва да стоите абсолютно безучастни винаги. Особено ако има мъж, който наистина ви допада. Винаги може да изпратите своето „съобщение“, макар и по по-заобиколен начин. То от своя страна ще даде зелена светлина и увереност на мъжа отсреща да действа. Всъщност много мъже изпитват известна доза неувереност и страх от отхвърляне, което ги стопира – особено ако също изпитват симпатии към жената. Как може да покажете на един мъж, че го харесвате?

Задавайте му въпроси
Ако имате възможност да говорите с въпросния мъж, покажете своя интерес към него, неговата личност и живот. В зависимост от вашето познанство – дали сте се запознали току-що или пък вече се познавате, съобразете вашите въпроси. Това, че се интересувате от него, ще му подскаже, че не сте безразлични към него.

Кажете го с езика на тялото
Много е говорено за езика на тялото и сигналите, които той изпраща и неслучайно. Зрителният контакт в продължение на няколко секунди е сигнал към мъж, който дори още не познавате, но сте видели в заведение, например. Ако вече познавате мъжа, небрежното докосване по рамото или ръката е напълно приемливо, както и скъсяването на пространството между вас.

Смейте се на шегите му
Разбира се, правете го, ако наистина смятате, че този мъж е забавен. Смехът кара огледалните неврони да се активират и създава връзка между двама души, пише rozali.com. Освен това, когато се смеете на шегите на мъж, това го кара да се чувства приет и по-комфортно във вашата компания.

Усмихвайте се… съблазнително
Човешкият мозък реагира положително при вида на усмихнато лице. Освен това, когато се усмихвате, вие несъзнателно карате мъжа да се чувства по-близък до вас. Съблазнителната нотка във вашата усмивка пък ще е деликатен начин да му покажете, че го харесвате.