Спорт

Подгответата на ХК Локомотив (Мездра) - момчета до 10 г. взеха участие в турнир по мини хандбал в столицата

  13.03.2023 16:21             
Подгответата на ХК Локомотив (Мездра) - момчета до 10 г. взеха участие в турнир по мини хандбал в столицата

Момчетата до 10 години на ХК Локомотив (Мездра) с треньор Емил Николов взеха участие в турнир по мини хандбал за „Купата на кмета на Район Кремиковци“. Организатори на турнира, който се проведе в Спортна зала „Челопечене“ в едноименния столичен квартал, бяха Зонален хандбален съюз (ЗСХ) „Витоша“ и ХК „Спортист Кремиковци 2018“ (София).

В турнира, който е валиден за точкуване по Системата за финансиране на хандбалните клубове на Българската федерация по хандбал (БФХ), взеха участие близо 100 деца - момчета и момичета до 10 г., от пет хандбални клуба: по две формации на ХК „Спортист Кремиковци 2018“ и на ХК НСА (София) и по една на ХК „Люлин 2019“ (София), ХК „Интер“ (Благоевград) и ХК „Локомотив“ (Мездра).

Съгласно регламента, клубните формации играха помежду си по системата „всеки срещу всеки“, като всяка среща беше с времетраене две полувремена от по 10 минути. Съобразено с възрастовите особености на подрастващите хандбалисти, в двубоите не бяха отчитани резултати, т. е. нямаше победители и победени.

Всички клубни формации получиха купи, медали, календари и по една торта, осигурени от ЗСХ „Витоша“, ХК „Спортист Кремиковци 2018“ и спомоществователи.

Наградите връчиха президентът на БФХ Росен Добрев, секретарят на ЗСХ „Витоша“ Теодор Илиев, доц. д-р Емил Аврамов - ръководител Сектор „Хандбал“ в НСА „Васил Левски“, бившата национална състезателка и треньорка Оля Георгиева и Галин Лазаров - президент на ХК „Спортист Кремиковци 2018“ (София).

„Не състезание, а истински празник!, споделиха след турнира в социалната мрежа организаторите от клуба домакин. Близо 100 деца играха мини хандбал за „Купата на кмета на Район „Кремиковци“! Всички те изпитаха невероятни емоции от играта и направиха много оспорвани мачове.

Благодарим ви, деца, че изпълнихте залата с толкова положителна енергия. Съвсем в тона на турнира беше и прекрасното настроение на треньори, съдии, родители и гости. Изключително приятна изненада беше присъствието на г-н Росен Добрев - президент на БФХ!

След завършването на турнира децата получиха купи и медали, които изцяло бяха осигурени с любезното съдействие на ЗСХ „Витоша“ в лицето на г-н Теодор Илиев, на когото също благодарим!

Благодарим сърдечно и за предоставените вкусни торти от Анелия Колева, която не само че подари за всички отбори по една торта, но и според желанията ни ги достави до мястото на събитието!

Накрая отборите си направиха обща снимка и показаха, че Хандбалът е жив и в него има много талантливи деца! Браво на всички деца и на организаторите!“.

Мирослав Гетов, снимки: ХК Локомотив (Мездра)