Спорт

Вош и Фичо изведоха Бижу до трофея на „ZEUS CUP”

  29.05.2017 11:18             
Вош и Фичо изведоха Бижу до трофея на „ZEUS CUP”

Монтанската формация Бижу спечели силния международен турнир „ZEUS CUP 2017” по футбол в Албена, организиран от АМЛФ Варна със съдействието на БФС и Sport&Travel. В надпреварата край морето се включиха и команди от Варна, София, Враца и Мездра.

Компанията на Александър Александров-Вош и Филип Илиев-Фичо стигна до финала след 3 победи в група „В” над EPIROTIKI CONSTANTA с 6:2, SEBN с 4:0 и FC Sneke с 2:1.

В спора за купата ФК Бижу, който бе единственият отбор с пълен актив в груповата фаза, се сблъска с румънския тим VDT CONSTRUCT CONSTANTA. Срещата започна с натиск на монтанци, но стражът на съперника направи куп спасявания. В края на първата част съставът от северната ни съседка обратно на футболната логика откри резултата. След почивката румънците заиграха грубо, при една от ситуациите реферът Илиян Илиев тръгна да санкционира с картон играч на VDT, той започна да му дърпа картоните и да се разправя и принуди съдията да даде край на двубоя. Организаторите присъдиха служебна победа на ФК Бижу с 5:1.

В сблъсъка за 3 място се срещнаха варненски отбори. Равностойният мач приключи с успех 2:1 за Балерините срещу FC Snake. Призьорите си разпределиха наградния фонд от 3 000 лв. Премиите връчи легендата на „сините” Павел Панов.