Здраве

Облекчаване на седалищния нерв: само 2 упражнения, за да се отървете от болката

  08.04.2017 19:37             
Облекчаване на седалищния нерв: само 2 упражнения, за да се отървете от болката

За щастие, има специфични упражнения, които могат да Ви освободят от болката. Тук са две от най-ефективните, с които можете лесно да облекчите болката на седалищния нерв. Упражнения за ишиас

УПРАЖНЕНИЕ № 1 Легнете върху плоска повърхност. Свийте краката си. Дръжте се със сгънати крака с двете си ръце и бавно ги притискайте към гърдите си, доколкото е възможно. Задръжте в това положение най-малко 30 секунди. Върнете крака в изходна позиция и повторете още 2 пъти.

УПРАЖНЕНИЕ № 2 Легнете върху плоска повърхност. Свийте колене. Поставете крака си, както е показано на фигурата и го задръжте с ръцете за 30 секунди или повече. Върнете се в изходна позиция. Повторете упражнението още 2 пъти.

Тези упражнения могат да се извършват самостоятелно или в комбинация. Те се одобряват от лекарите и техните пациенти, и се препоръчват. За предотвратяване на заболявания, свързани с притискането на седалищния нерв трябва да се прилага физическа активност. Разходка, много разходки, правете сутрешна гимнастика, а след ден на правете упражненията, предложени от нас.

Blitz.bg