Здраве

С тази домашна паста зъбите ви ще станат по-бели от сняг!

  07.04.2017 21:24             
С тази домашна паста зъбите ви ще станат по-бели от сняг!

Много хора мечтаят за здрави и красиви зъби, но малко хора се осмеляват да опитат химическо избелване. Ето няколко процедури, които бихте могли да изпълните у дома, без да повредят вашия емайл. Разбира се, тези трикове не са заместители на редовните посещения при зъболекаря. Но ако следвате тези съвети редовно ще видите вашите зъби няколко тона по-бели, а венците ви ще станат по-здрави.

Избелваща паста за зъби

Смесете 1 чаена лъжичка куркума с една 1 чаена лъжичка кокосово масло и 2-3 капки ментово масло. Използвайте този микс, както бихте използвали пастата за зъби – той ще се погрижи за вашия емайл, ще избели зъбите ви и ще освежи дъха ви.

Масло от чаено дърво

Ако разредите 5 капки от 100% масло от чаено дърво в половин чаша вода и изплаквате устата си с него всеки ден, след като си миете зъбите, ще видите резултатите само за няколко седмици. За да бъде ефектът още по-поразителен, почистете зъбите допълнително с капка масло веднъж или два пъти седмично, но не по-често.

Паста от ягода

Вземете една свежа ягода и я смачкайте с лъжица. Смесете я с морска сол (опитайте да смелите в кафемелачка), сложете получената паста върху четката за зъби, и леко масажирайте зъбите си в продължение на няколко минути. След това изплакнете добре устата си. За да предпазите вашия емайл, правете това не по-често от веднъж на всеки 2 седмици.

Кокосово масло

Нанесете малко на зъбите си, преди да ги измиете, оставете го така около 15-20 минути, след това го измийте внимателно с паста за зъби. Повторете това 2 или 3 пъти седмично.

Маска с активен въглен

Смесете въглена с вода, за да се получи консистенция на крем, а след това го нанесете на вашите зъби. Изчакайте в продължение на 2 минути и изплакнете добре устата си. След това си измийте зъбите. Веднъж или два пъти седмично.

Бананови кори

Банановите кори съдържат вещества, които разтварят зъбната плака и спомагат за поддържане на перфектния цвят на вашите зъби. Разтрийте вътрешността на кората на зъбите си и изчакайте в продължение на 5-7 минути. След това да си измийте зъбите и изплакнете устата си. Повторете толкова често, колкото искате.

Лимонена вода за уста

Тази вода за уста, ще ви помогне да избелите зъбите постепенно и да освежите духа. Вземете 3 части лимонов сок и 1 част фина сол, смесете и изплакнете добре устата си, след което си измийте зъбите. Използвайте този метод, 2 или 3 пъти седмично. Внимание: не използвайте тази вода за уста, ако имате възпаления в устата си.

Листа от босилек

Листа пресен босилек, направени на пюре можете да използвате редовно, вместо обикновена паста за зъби, за да избелите зъбите си и да ги направите по-здрави. Можете да го прилагате в продължение на 5-10 минути преди миене на зъбите, както обикновено.

Алое вера

За да се получите истинска холивудска усмивка, използвайте сок от алое вера или вземете някакъв естествен гел направен от това растение. Разтрийте малко на зъбите си, масажирайте с четка за зъби и обилно изплакване. Можете да правите това след всяко миене на зъбите, а след няколко седмици зъбите ви ще бъдат сияйни и бели.

Blitz.bg