Спорт

8 медала по кик бокс за 3 клуба от Враца

  04.04.2017 12:11             
8 медала по кик бокс за 3 клуба от Враца

Състезатели на 3 врачански клуба завоюваха 8 медала от държавното отборно първенство по кик бокс. Надпреварата в стиловете лоу кик и кик лайт контакт се проведе в спортен комплекс „Плиска“ в Шумен.

СК Победа се прибра с 4 отличия в лоу кик /на снимки от 1-а до 3-а/. При юношите старша възраст Асен Маринов /57 кг/ е вицешампион. Сребро взе и Михаил Велчовски, който във финала при 81-килограмовите отстъпи от национален състезател от Боил /Варна/. В категория до 86 кг Деян Даков е втори, а Денис Александров /63.5 кг/ е трети.

„Загубихме финалите от национални състезатели, поради липсата на опит, рутина и брой срещи, но въпреки всичко се представихме достойно“, каза треньорът в Победа - Венелин Янков.

Бойците на Сила донесоха 3 медала /на 4-а и 5-а снимки/. Възпитаниците на Ивайло Русинов и Асен Асенов участваха в кик лайт контакт. Втори при юношите младша възраст до 69 кг е Павлин Воденичарски. В същата категория, но при по-големите със среброто се окичи Георги Николов. При най-тежките над 81 кг трети е Страхил Горанов.

„Балканският шампион по ММА Цветомир Тодоров /57 кг/ загуби още в квалификациите от представител на Боил, не без помощта и на съдиите. Това оказа влияние и той остана 5-и“, каза мениджърът на Сила Ивайло Русинов.

Наставникът Арис 2008 Ангел Иванов пък заложи на абсолютни дебютанти в първенството. При юношите младша възраст в кик лайт контакт Пламен Лалов /57 кг/ и Георги Димитров /60 кг/ отпаднаха на четвъртфиналите. Съотборникът им Генади Манчев /на последната снимка/ обаче се пребори за сребърното отличие в категория до 71 кг в лоу кик. На финала той загуби от представител на Тангра /Свиленград/.

В шампионата в Шумен участваха над 450 бойци от 49 клуба.