Крими

Пет години затвор за убийство на 17-годишен на пътя

  29.03.2017 16:41             
Пет години затвор за убийство на 17-годишен на пътя

За пет години в затвора отива Васил Върбанов, който пиян зад волана предизвика катастрофа и уби 17-годишен на пътя. Според акта на окръжния съд той няма  и право да управлява кола за период от 7години и половина.

Случаят  е от края на юли 2015 г. Върбанов бил на семейно тържество в дома на дъщеря си във врачанското с. Селановци, по време на което употребил значително количество алкохол. Това не го спряло след това да седне зад волана на лекия си автомобила „Мерцедес”.

Докато излизал от Селановци на пътя към Оряхово, шофирайки с превишена скорост, той ударил спрелия плътно вдясно на пътното платно мотопед  и седящия на него 17-годишен Красимир  Петров. В резултат на сблъсъка, тялото на момчето било изхвърлено на 25 м. напред, а скутерът останал вклинен в предната челна част на автомобила.

Въпреки положените усилия от страна на пристигналия лекарски екип на спешна помощ, пострадалият Петров починал вследствие на открита черепно-мозъчна травма. Извършената химична експертиза установила наличие на алкохол в кръвта на водача на лекия автомобил от 2,19 на хиляда промила. Върбанов е с обременено съдебно минало, осъждан  и преди  за престъпление на пътя. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.