Събития

Слави Нецов става депутат от Враца

  28.03.2017 16:30             
Слави Нецов става депутат от Враца

Хората на Веселин Марешки вкарват депутат от Враца в следващото Народно събрание, научи „Конкурент“. Слави Нецов е почти сигурен народен представител, като заема свободното шесто място в 44-ия парламент, съобщи високопоставен източник в ЦИК. Вероятността мандатът да отиде в ръцете на Петър Чобанов от ДПС към 16 часа беше едва 2%.

Новината съобщи първи сайтът konkurent.bg - още преди обяд във вторник, а в късния следобед вчера информацията все още не беше станала окончателна, тъй като предстоеше трето и последно завъртане по системата Хеър-Нимайер.

Припомняме, че сигурни депутати в 44-ия парламент са Петя Аврамова и Красен Кръстев от ГЕРБ, Иван Генов и Николай Иванов от БСП, и Красимир Богданов от Обединени патриоти.

Суматохата за последното свободно място настана, след като се разбра, че реформаторите не прескачат 4-процентовата бариера и Явор Хайтов остава извън парламента. Изборният крах на ДПС усили още повече интригата, тъй като слабия резултат в неделя не даде сигурен мандат в ръцете на Петър Чобанов. Очаква се Слави Нецов да се закълне като народен представител при конститурането на новия парламент. Според предварителни данни, това ще е на 19 април - първият работен ден след Великден.

От щаба на Веселин Марешки отказаха коментар и уточниха, че ще говорят, когато излязат окончателните резултати и мандатите в 44-о Народно събрание бъдат разпределени от ЦИК.