Спорт

Треньор от Плевен замести Тонов в Първа Атомна

  28.03.2017 11:56             
Треньор от Плевен замести Тонов в Първа Атомна

Бойко Цветков замести Анатоли Тонов като старши треньор на Първа Атомна, след като БФС спря правата на досегашния наставник на козлодуйчани.

„Нямаше как да оставим отбора без треньор. Имахме няколко варианта, но избрахме в крайна сметка Цветков. Познаваме се с него и бързо се разбрахме. Той ще води тима поне до края на сезона. Задачата му е да сплоти и обиграва състава с оглед целите ни през следващия сезон, както и да тушира напрежението в клуба след неприятната ситуация, довела до оттеглянето на Анатоли Тонов”, заяви за „Конкурент” президентът на Първа Атомна – Станислав Стоянов-Бандерата.

Бойко Цветков е роден на 2 март 1971 г. в Плевен. Футболната си кариера започва като юноша на Спартак, после играе за мъжкия тим на родния си клуб и Етър. След 2000 г. стартира и работата му като треньор. Последователно той води Плевен-Атлетик, U14 на Спартак, Сторгозия, мъжкия тим на Спартак между 2013 и 2015 г., а през 2016 г. е наставник на U17 в елитната група.

Цветков е вече в Козлодуй и води тренировките на отбора. На 2 април ще е официалният му дебют срещу Левски в среща от XX кръг на Северозападната Трета лига.