Крими

Пиян скочи в канал в центъра на Монтана /СНИМКИ/

  27.03.2017 10:56             
 Пиян скочи в канал в центъра на Монтана /СНИМКИ/

46 годишен мъж, запил здраво в изборния ден, скочи с „Пежо” в канал Извора в центъра на Монтана, на метри от входа на полицията. Шофьорът Кирил Н. е напълно невредим. Леко пострадала е спътничката му – 44-годишната Светлана П.

Малко преди 22 часа в неделя Кирил летял с автомобила си по централните улици. На ляв завой от „Александър Стамболийски” към „Извора”  Кирил помел  паркиран „Фолксваген Голф”, излетял от платното и паднал в канала край езерото „Монтанензиум”.

Колата се заклещила в коритото, а шофьорът и спътничката му успели да се измъкнат. Свидетели разказват, че двамата дори не били мокри.

На мястото веднага дошла полиция. При тест се установило, че мъжът зад волана е с 2,01 промила алкохол. Той първоначално се опитал да подведе криминалистите и обявил, че шофирала Светлана, но оглед на мястото и на нараняванията на дамата по категоричен начин показали, че „Пежо”-то управлявал пияния мъж. Полицаите издали на шофьора талон за медицинско изследване, но той отказал да го направи и е тикнат в ареста. По случая е образувано досъдебно производство.