Крими

Съдът: Братя Дамянови са невинни за смъртта на Тодор

  24.03.2017 13:25             
Съдът: Братя Дамянови са невинни за смъртта на Тодор

Районният съд във Враца оправда напълно братята Десислав и Иван Дамянови  след като бяха изслушани и последните експертизи, поискани от председателката на съдебния състав Стела Колчева. Последното обвинение срещу тях бе за хулиганство и увреждане на чуждо имущество.  Братята  бяха обявени за невинни и по двата пункта.

Делото срещу  Дамянови тръгна през януари по съкратено съдебно следствие - без право да се намали присъдата, но с цел процесуална икономия. Заради смъртта на 18-годишният Тодор Йорданов те бяха обвинени в хулиганство с особена дързост. В хода на разследването беше доказано, че въпреки спречкването между тях момчето е починало от вродено сърдечно заболяване. Инцидентът стана в началото на миналата година в центъра на Враца.  

В представената днес пред съда медицинска експертиза за състоянието на 18-годишният Тодор се твърди, че по тялото на починалото момче не са открити рани, които биха могли да са нанесени от побой. В експертизата пък засягаща братята Дамянови се казва, че  те са получили наранявания, причинени от използвания от ученика метален бокс.  

Според адвокат Светла Генова, която защитаваше братята от самото начало, това дело е завършило с провал на повдигнатото обвинение и като всички шумни процеси у нас.