Спорт

Жестока рекордна глоба за Ботев /Вр/, спряха правата на Тоци

  23.03.2017 18:21             
Жестока рекордна глоба за Ботев /Вр/, спряха правата на Тоци

Дисциплинарната комисия на БФС наложи може би най-високата глоба в клубната история на Ботев /Вр/. Работната група се запозна с отложения за разглеждане инцидент по време на мача от XX кръг на Втора лига между врачани и Спартак /Плевен/. Имуществената санкция на Ботев в размер на 4 687.50 лв. е за действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол и цвят на кожата. Клубът е санкциониран на основание чл.37, ал.2, буква "Б", предложение 2 и във връзка с чл.16, ал.3 от правилника.

След разглеждане на писмо от „Специализирана Прокуратура" на Република България, с което БФС се информира за внесен обвинителен акт в Специализирания наказателен съд срещу Анатоли Тонов за престъпление по чл.321, ал.6 от Наказателния кодекс, Дисциплинарната комисия, предвид чл.46, ал.1 от правилника и на основание чл.46, ал.2 спря треньорските права на Анатоли Тонев – треньор на ФК Първа Атомна /Козлодуй/ до произнасяне на съда.

За успокоение на футболната общественост в крайдунавския град обвинението срещу Тонов не е свързано по никакъв начин с Първа Атомна, а става въпрос за клуб от професионалния футбол в Южна България, на който Тоци бе треньор преди няколко години.