Свят

Последните думи на таксиджията – садист, който отряза главата на Кристина и я хвърли в кофа за боклук

  23.03.2017 06:47             
Последните думи на таксиджията – садист, който отряза главата на Кристина и я хвърли в кофа за боклук

„Извърших глупост, не исках да го направя”, това са последните думи на руския таксиметров шофьор, който наряза на парчета 22-годишно момиче. Делото срещу него привлече широко обществено внимание в Русия заради особената жестокост на престъплението. По думите на прокурора, 46-годишният таксиметров шофьор Сергей Соколов е започнал да реже жертвата си Кристина Медведева, докато тя е била още жива. Самият убиец отрича това.

Вчера Върховният съд на Екатеринбург предостави последната дума на таксиметровия шофьор. „Простете ми, ако можете, не исках, много се срамувам, извърших глупост, заради която се разкайвам дълбоко”, заяви Серегей Соколов. Жестокото убийство е извършено на 25 юни миналата година. В четири сутринта Кристина Медведева се качва в таксито на Сергей Соколов. По думите му по време на пътуването те се разприказвали. Стигнали в района на Широка Река и там на брега той поискал интимен контакт с клиентката си. Тя отказала, тогава той я ударил и Кристина загубила съзнание.

След това таксиметровия шофьор сложил тялото в багажника и потеглил. Цял ден карал из града с жертвата си в багажника, на свечеряване купил нож и върнал колата обратно на мястото, където опитал първоначално да нападне Кристина, извадил момичето от багажника и му отрязал главата. Тялото хвърлил във водата, а главата хвърлил в кофа за боклук.

В показанията си Соколов пояснил, че разчленил тялото на Кристина, защото се уплашил и решил, че тя е умряла. Прокурорът обаче се позовал на данните от аутопсията,к оито сочат, че всички наранявания по тялото на жертвата са извършени, докато тя е била жива. За жестокото убийство на 22-годишното момиче таксиджията може да получи 15-годишна присъда.

ВИДЕО в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/svyat/poslednite-dumi-na-taksidzhiyata-sadist-koyto-otryaza-glavata-na-kristina-i-ya-khvrli-v-kofa-za-bokluk_news498084.html