Събития

„Зимни спомени“ подредиха във Видин

  22.03.2017 11:57             
„Зимни спомени“ подредиха във Видин

Изложбата „Зимни спомени“ представи художникът Красимир Кръстев пред  съгражданите си във Видин в залата на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. Изложбата откри директорът на библиотеката Десислава Иванова.

„Винаги се радваме, когато Краси има нова идея и я споделя с нас. Радостни сме, че можем да покажем това и на вас, нашите приятели и читатели. Краси ни представя зимната приказка на 2017 година във Видин,“ каза шефът на културната институция в крайдунавския град.  

20-те  картини, включени във вернисажа, са вдъхновени от дългата и снежна зима. Над 30 са картините, които художникът създава за два месеца и половина.Това е един сезон, който предразполага да се работи с много цветове и нюанси, смята авторът.

 „Много зими са минали пред очите ми, но тази зима силно ме впечатли. Макар че беше доста дълга, тя беше и прекрасна.  Много се разхождах и наблюдавах натрупания сняг, който беше различен върху клоните, листата на дърветата. Наблюдавах Баба Вида, лодките, ледовете. Природата е невероятна, тя ме вдъхнови. Тя ме заинтригува и започнах да рисувам, а всъщност за първи път рисувам зимни пейзажи. Надявам се, че с тези различни сюжети ще продължа и по-натам. Това ми доставя удоволствие и надявам се да създам удоволствие и на посетителите. Тръгнах без големи очаквания и се получи добре,“ сподели пред гостите, дошли на откриването Красимир Кръстев.

Едната част от картините е в топла гама нюанси – тъмно кафяво, светло кафяво и охра, а другата част е със студени цветове като сиви, сини и бели.

Изложбата „Зимни спомени“ ще остане в залата на на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – Видин един месец.