Спорт

Олимпия – Враца със 7 медала от „GO KIDS”, уникален автограф за Наско

  21.03.2017 11:21             
Олимпия – Враца със 7 медала от „GO KIDS”, уникален автограф за Наско

Състезателите на Олимпия – Враца завоюваха 7 медала в първия турнир от атлетическа лига „GO KIDS”. Надпреварата се проведе на националния стадион „Васил Левски“ в София и събра над 350 деца до 14 г. от цялата страна. Те стартираха в дисциплините 60 м, 60 м с препятствия, скок дължина от място и щафети.

Отлично се представи Михаела Миткова, която завоюва 2 златни отличия. Възпитаничката на Юлияна Борисова нямаше конкуренция в спринта на 60 м и на 60 м с препятствия при момичетата, родени през 2003 г. В тази възрастова група, но при момчетата Никола Костадинов също се завърна с два медала. Той финишира първи на 60 м и остана втори в скока на дължина. Алекс Иванов се окичи с бронз от бягането на 60 м, а Теодора Вътова е трета на скок дължина от място. Кристиан Зафиров бе над всички в скока на дължина при момчетата до 10 г. Макар и без отличие, много по-доволен от съотборниците си се прибра Атанас Георгиев. Малкият атлет успя да получи първия автограф от Тереза Маринова, който олимпийската шампионка дава на телефон, чрез приложението „Драскулки“ на Viber. Именитата състезателка похвали Атанас, наричайки го „високотехнологично дете“.   

Всички спортисти пък получиха грамоти и награди, а за призьорите в отделните дисциплини имаше и медали. Организаторите на атлетическага лига „GO KIDS” от клуб Приорити Спорт предвиждат още 5 турнира – през април, май, октомри, ноември и декември.