Събития

Погват директор след публикация в "Конкурент"

  20.03.2017 16:27             
Погват директор след публикация в \

До края на седмицата ще приклрючи проверката във врачанското Средно училище „Никола Войводов“, която беше разпоредена след сигнал, че директорът на едно от големите училища в града под Околчица Галина Витанова не спазва препоръката на министерството на образованието и науката за увеличение на заплатите на учителите най-малко с 8% от 1 януари т.г.

Както написа първи „Конкурент“, в школото тлее напрежение, след като ръководството му обявило пред педагогическия персонал, че ръстът в заплатите ще е между 3 и 5 на сто. Среду предложението на Витанова скочиха всичките 75 учители, които чрез сигнална записка алармираха кмета на Враца, регионалното управление по образование, синдикалните структури към КНСБ и КТ „Подкрепа“ и медиите.

„Започнахме проверка, която трябва да приключи до края на седмицата. Правим я съвместно с общината и синдикатите. До този момент сме взели становището само на директора Галина Витанова и от нея знаем, че в училището преди решението на МОН е имало увичение на заплатите, които са над препоръчаните нива за увеличение на минималните учителски заплати от 660 лева“, каза директорът на РУД във Враца Галина Евденова.