Спорт

Миньор Кипровец се задържа в Топ 4 след бой навън

  19.03.2017 10:22             
Миньор Кипровец се задържа в Топ 4 след бой навън

Миньор Кипровец се задържа в Топ 4 на областната „А” група в Монтанско, след като измъкна победата при гостуването на Вихър /Бързия/ в XVI кръг. Тежкият и неравен терен поизравни силите на терена, а и пропуските на чипровчани задържаха интригата до последните секунди на мача. Още в 3-та мин. Калоян Димитров тресна гредата на домакините, но малко по-късно той вкара за 0:1 с глава след изпълнен от Димитър Кирков корнер. Защитата на Миньор пък не даде почти никакви шансове на съперника. В средата на първата част рожденикът Борислав Орлинов бе покосен в пеналта и реферът отсъди дузпа. Ударът на Росен Иванов от бялата точка обаче бе отразен от стража на Вихър, но при добавката на Кирков той бе безпомощен и преднината беше удвоена.

През второто полувреме новото попълнение Веселин Троянов влезе на мястото на контузилия се Калоян Димитров и се справи отлично в защитата. В края на двубоя при голямо меле Марио Михайлов оформи крайното 1:2.

Старши треньор Анатоли Миланов остана доволен от успеха, който бе постигнат в отсъствието на основни играчи като Любо Харачаров, Петко Бисеров, Росен Георгиев, Димитър Петков и Денис Димитров.

За Миньор Кипровец ритаха: Самуил Славов, Кристиян Руменов, Николай Николов, Ники Сърновски, Калоян Димитров, Михаел Младенов, Веселин Троянов, Димитър Кирков, Цветан Альошев, Росен Иванов, Борислав Орлинов /Кристиян Костадинов, Мартин Орлинов и Анатоли Миланов/.

След мача Борислав Орлинов почерпи отбора за празника си, като навършилият 43 г. по-рано през седмицата наставник Анатоли Миланов също се отчете.