Лайфстайл

Важните неща, които не трябва да пропускаме след секс

  16.03.2017 07:16             
Важните неща, които не трябва да пропускаме след секс

Ако ви попитаме в момента кой е най-разпространеният съвет, който сте получавали за секс и практики след него, то със сигурност ще кажете, че е пишкането непосредствено след забавлението под чаршафите. Както се досещате, това далеч не е единственият и най-достоверен съвет, който някога сте получавали. Днес ще обърнем повече внимание именно на практиките и тактики за действие след секс.

Представяме ви топ 5 на нещата, които е добре да правите непосредствено след забавление.

1. Душ

Лубрикантите и бактериите от пръстите, устата и ректума могат да увеличат многократно риска от възпаления. След секс най-добре си вземете душ с обикновен измивен продукт, без аромати и подсушете с чиста кърпа.

2. Накиснете се във ваната

Ако добавите малко кокосови аромати във ваната и легнете в нея за няколко минути след секс, ще хидратирате кожата и ще намалите риска от раздразнения и инфекции в интимната област.

3. Пийте вода

Непосредствено след секс, подобно на тренировка, ще имате нужда да хидратирате тялото си. Не пропускайте да изпиете една – две чаши вода, за да възстановите баланса в организма.

4. Яжте храни с пробиотици

Кисело мляко, камбуча и други ферментирали храни имат благоприятен ефект върху бактериите в интимната област.

5. Облечете се подходящо

След като приключите със забавлението, изпиете две чаши вода и сте си сложили душ, заложете на свободно бельо от естествени материи. По този начин ще поддържате нормалната циркулация на кръвта и няма да предизвикате дискомфорт от стягащите прашки, например.

Източник: teenproblem.net