Крими

Вижте кой дядо хвърли близо 3 000 лв. и 400 франка на измамници

  02.03.2017 16:51             
Вижте кой дядо хвърли близо 3 000 лв. и 400 франка на измамници

80-годишен дядо от Монтана е поредният, паднал в капана на телефонните измамници. Пенсионерът Петър Х. броил на „полицейски началник” 400 швейцарски франка и 2 812 лева, съобщиха от полицията.

На 1 март към 9,30 часа на домашния телефон на дядо Петър се обадила жена, която започнала да го заплашва със саморазправа и

побой, ако не й даде  всичките си спестявания. Дядото затръшнал слушалката, но няколко минути по късно  получил ново обаждане от непознат. Той се представил като Веселин Лазаров - полицейски началник в Монтана. Мнимият началник помолил пенсионера да съдейства на полицията за залавяне на телефонните измамници, които му звъняли. Възрастният човек трябвало да остави, загънати в плик, всичките си пари до чешмата на площад „Славийков” в Монтана. Дядо Петър  се съгласил и около обяд оставил 400 швейцарски франка и 100 лв. на мястото. После отишъл в клон на голяма банка, откъдито изтеглил всичките си спестявания в размер на  2 712 лв, увил ги в найлонов плик и ги окачил на портата пред дома си. През цялото време измамниците продължавали да му се обаждат по домашния телефон и му давали указания по никакъв повод да не вдига повече телефона си. Потърпевшият се усъмнил, че е жертва на измама след разговор с дъщеря си, която живее в София. Тя подала сигнал в полицията и случаят се разследва.