Събития

Губернатор: Нека изборите са честни и прозрачни

  24.02.2017 15:00             
Губернатор: Нека изборите са честни и прозрачни

Да бъдат създадени условия за честни, прозрачни и демократични избори. За това ще работят от Областна администрация-Враца, съобщи областният управител Момчил Младенов.

Във връзка с предстоящите избори от Областна администрация са изготвили информационна брошура. В нея са посочени санкиите, които предвижда законът при доказани опити за купуване на гласове. Нарушението се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 10 хил. лв. до 20 хил. лева. Определени са и местата, на които няма да бъде разрешено разпространение на агитационни материали, напомниха още от Областна администрация.

„С писмо съм подсетил ръководителите на териториални звена на държавната и изпълнителната власт в областта, с което ги информирам, че във връзка с изборите за народни представители на 26 март, трябва да имат в предвид разпоредбите на изборния кодекс, свързани със забраната за извършване на изборни агитации и разпространение на агитационни материали в админитративните сгради и учреждения“, каза областният управител Момчил Младенов и уточни, че изборният закон забранява публикации и излъчването на предизборни материали преди на кампанията, която започва на 24 февруари. Той напомни, че според изискването членовете на СИК трябва да имат необходимия образователен ценз и техническа подготовка за работата, свързана с машинното гласуване.