Спорт

Футзалът във Видин приключи с куп награди

  23.02.2017 16:34             
Футзалът във Видин приключи с куп награди

СУ „Любен Каравелов” спечели първото издание на шампионата по футзал във Видин, за родени след 1 януари 2004 г. Надпреварата, с участието на 6 формации, премина в 5 кръга, в които отборите спориха всеки срещу всеки. Непознаващият вкуса на загубата до момента тим на СУ „Любен Каравелов” изненадващо отстъпи в последния си двубой с 0:1 от ППМГ „Екзарх Антим І”. След успех над СУ „Св.св. Кирил и Методий” с 3:0 ОУ „Иван Вазов” се изравни по точки с лидера, но остана втори в крайното класиране, тъй като в директния двубой между двете команди претърпя поражение с 0:5. В последния мач СУ „Петко Р. Славейков” и ОУ „Епископ Софроний Врачански” завършиха 2:2.

За първото място СУ „Любен Каравелов” събра 12 т. /32:1/. Подреждането се допълва от ОУ „Иван Вазов” с 12 т. /12:8/, СУ „Св.св. Кирил и Методий” с 9 т. /7:8/, ППМГ „Екзарх Антим І” с 9 т. /11:3/, ОУ „Епископ Софроний Врачански” с 1 т. /3:21/ и СУ „Петко Р. Славейков” с 1 т. /3:27/.

Първенството се организира от ОС на БФС по програмата „Grassroots“ на УЕФА за развитие на масовия футбол. Областният председател Иво Марков награди шампионите с купа и заедно със зам.-кмета Венци Пасков връчиха на всички деца и техните ръководители медали, фланелки и по една маркова топка за футзал на всеки отбор.